jQuery.ScrollTo werkt niet meer in Chrome

Het is voor mezelf ook niet helemaal duidelijk sinds wanneer jQuery.ScrollTo niet meer werkt in de webbrowser Chrome. Ontdekte het zelf nog maar net en ik gebruikte Chrome versie 61. Op het net vind ik meldingen dat dit probleem zich reeds voordeed bij gebruikers met Chrome versie 60.

Heb 2 oudere websites geërfd die gebruik maken van deze features. Ze gebruiken helemaal niet de recentste versie van jQuery of ScrollTo. Op moment van schrijven is dit zelfs jQuery v1.10.2 en jQuery.ScrollTo 1.4.9

Nou, update dan die hele handel!

Ja, dan kan ik doen, maar dan open ik een doos van pandora en daar heb ik helemaal geen zin in. Gelukkig botste ik vrij snel op een simpele maar effectieve oplossing. God mag het weten hoe die gast dat ontdekt heeft, maar hij verdient in mijn ogen een klein standbeeld:

#jQuery.ScrollTo broken in #Chrome 61

Oplossing?

Voeg dit toe aan je CSS:


html {
    overflow: hidden;
    height: 100%;
}
body {
    overflow: auto;
    height: 100%;    
}

Par Hasard

Ik ben 40+, met een gezonde internet verslaving. Gelukkig getrouwd en fiere vader van 2 dochters. Wil een kat in huis, maar mag niet. 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *